Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ιδεες για την διακοσμηση των πασχαλινων αυγων

*Με φυλλα: Μπορειτε να κοψετε φυλλα απο διαφορα
λουλουδια που εχετε στο μπαλκονι σας ή να κοψετε απο ενα σελινο ή εναν μαιντανο.προσεχουμε το φυλλο που θα κοψουμε να ειναι ομοιομορφο,δηλαδη αν εχει καποιο μικρο κοτσανι που εξεχει το κοβουμε.
Αφου λοιπον εχουμε...
 διαλεξει το

φυλλο περνουμε και ενα αυγο και βαζουμε το φυλλο στο σημειο του αυγου που θελουμε.Με ενα καλσον ή ενα τουλι τυλιγουμε το αυγο οσο πιο σφιχτα γινεται για να κρατηθει το φυλλο επανω και δενουμε τις ακρες με δυο σκοινακια.να γινει περιπου οπως φαινεται στην εικονα.Το βαζουμε οπως ειναι για βρασιμο.Το αφηνουμε να στεγνωσει πολυ καλα και αφαιρουμε το τουλι 'η το καλσον και το φυλλο.
Με δαντελα:Με τον ιδιο τροπο που ειπαμε παραπνω μπορουμε να διακοσμησουμε τα αυγα μας βαζοντας ενα κομματι δαντελα.Μικρο ή  μεγαλο.Μπορουμε να την βαλουμε γυρω γυρω και να καλυψει ολο το αυγοαπο ή μπορουμε και ενα μικρο κομματακι στο κεντρο του αυγου.Αυτος ο τροπος μπορει να μας δωσει πολλα και δαφορα σχεδια

Με σελοτειπ:Παρτε ενα μεγαλο αυγο και κολληστε 2 κομματια οριζοντια και 2 κομματια καθετα του αυγου.Παρτε ενα κατσαρολακι με την βαφη που εχετε επιλεξει (αλλα να ειναι κρυα η βαφη) και βαλτε μεσα τα αυγα.Αφηστε να παρουν ενα απαλο χρωμαΑφηστε να στεγνωσουν καλα και με προσοχη βγαλτε τις καθετες ταινιες του σελοτειπ.Τα ξαναβαζετε στην βαφη και τα αφηνετε να παρουν χρωμα στο μερος που ηταν το καθετο σελοτειπ.Ξαναβγαζετε και αφηνετε να κρυωσουν παλι καλα και αφαιρειτε τις οριζοντιες ταινιες σελοτειπ.Βαζουμε τριτη (και τελευταια) φορα τα αυγα στην βαφη.Τα αφηνουμε μεχρι να παρει χρωμα και το τελευταιο ασπρο κομματι.Με αυτο τον τροπο θα εχουμε 3 διαφορετικες αποχρωσεις απο ενα χρωμα πανω στο αυγο και θα ειναι ενα καρο αυγουλακι.Μπορειτε αν θελετε να παραλειψετε το τριτο βαψιμο και να αφησετε το χρωμα του αυγου οπως ειναι (ασπρο η μπεζ)
Με λαδι:διαλεξτε το χρωμα που θελετε να βαψετε τα αυγα σας π.χ. κοκκινο η μλπε.Επιλεξτε μια βαφη που να χρησιμοποιειτε με κρυο νερο.Βαλτε  απο την σκονη της βαφης το μισο περιοχομενο στο νερο και βαλτε τα αυγα σας μεσα.Ελενγχουμε το χρωμα των αυγων θελουμε ενα χρωμα κοκκινο ανοιχτο προς το ροζ η αντιστοιχα ενα ανοιχτο μπλε προς το γαλαζιο.Βγαζουμε τα αυγα και τα αφηνουμε να κρυωσουν.Ριχνουμε στην κατσαρολα με την βαφη και την υπολοιπη σκονη και προσθετουμε μισο φλυτζανι λαδι.Ριξτε μεσα ενα-ενα τα αυγα και με ενα καλαμακι στροβιλιστε τα συνεχως.Λογω του λαδιου το σκουρο χρωμα δεν θα παει παντου και το χρωμα του αυγου θα μοιαζει σαν μαρμμαρινο

Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/04/blog-post_2251.html#ixzz1K4Ryb8oC

Δεν υπάρχουν σχόλια: